"The secret of change is to focus all of our energy,
not on fighting the old, but on building the new"

-Socrates

Direct aanmelden

Medewerkers

Het volledige aanbod is samengesteld door ons hoogopgeleide multidisciplinair team, dat bestaat uit een Zorgmanager, Psychiater, Verslavingsarts, 2 GZ-psychologen en 5 psychologen. Zij hebben jarenlange ervaring in deze branche en worden aangestuurd door vier hoofd behandelaren, Philip Kroonenberg, Rene Maessen, Marcel Marijnissen en Constant Mouton.

NuGGZ heeft een eigen behandelprogramma ontwikkeld, op basis van verschillende wetenschappelijk bewezen methodes.

Onze medewerkers

staan voor je klaar!

Arnoud Naaborg

Psycholoog

Kenmerken;
• (CGT) Cognitieve gedrag therapie
• (IPT) Interpersoonlijke psychotherapie
• (EMDR) Eye Movement Desensitisation and Reprocessing

Man, Nederlands sprekend

-

Sinds 2001 werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg, voornamelijk in de verslavingszorg. Ik heb sindsdien kunnen samenwerken met de meest uiteenlopende cliënten. Een boeiend aspect van het werk in de verslavingszorg is dat verslaving 'zelden alleen komt', en vaak gepaard gaat met allerlei bijkomende aandoeningen en problemen. Zodoende heb ik veel ervaring opgedaan in de behandeling van verschillende aandoeningen. Denk hierbij onder andere aan psychotrauma, stemmingsklachten, ADHD, zelfbeeldproblemen, angstklachten en persoonlijkheidsproblemen.

Het werken bij NuGGZ ervaar ik als een mooie stap in mijn loopbaan. Het is een voorrecht om deel te kunnen uitmaken van een team van ervaren en gedreven professionals. 

 Ik bied behandeling EMDR, cognitieve gedragstherapie en cliëntgerichte therapie. Vaak zal de behandeling bestaan uit een combinatie van deze methoden, om de zorg zo goed mogelijk af te stemmen op uw specifieke wensen, klachten en problemen.


Philip Kroonenberg

Psychotherapeut

Kenmerken;
• Psychotherapie
• EMDR
• Trauma PTSS

Man, Nederlands sprekend

Ik werk nu 36 jaar in de GGZ. Met toenemend plezier en enthousiasme. Mijn specialiteit is traumabehandeling. Mijn motto: als er een weg naar binnen was, moet er ook een naar buiten zijn. 


 

Nataliya Scheerder

Manager

Kenmerken;
• Afgeronde opleiding bestuurderskunde WO

Vrouw, Nederlands, Russisch en Engels sprekend

 


Ko van Schijndel

Gz Psycholoog

Kenmerken;
• Regie behandelaar BGGZ
• Diagnostiek

Man, Nederlands sprekend

-

Mijn studie psychologie heb ik gevolgd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik ben na het afronden van mijn studie een aantal jaar werkzaam geweest binnen de Specialistische GGZ en verslavingszorg. Hierna heb ik bij RINO Zuid in Eindhoven mijn opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. Voor deze opleiding heb ik in een verpleegtehuis met dementerende ouderen gewerkt en in een praktijk binnen de Generalistische Basis GGZ. In maart 2017 ben ik als regiebehandelaar gestart in een kliniek waar ik werk met forensisch psychiatrische cliënten. Hiernaast ben ik in oktober 2017 als ZZP’ er gestart binnen PPMR, een psychologenpraktijk binnen de GBGGZ in Tilburg. Sinds eind 2017 ben tevens als regiebehandelaar verbonden aan NuGGZ. Op deze manier combineer ik het werken met hele verschillende doelgroepen.

Opleiding en ontwikkeling vind ik erg belangrijk.  Ik heb onder andere een opleiding EMDR (Traumabehandeling) gevolgd en ik ben in opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut. Hiernaast neem ik doorlopend deel aan cursussen en scholingen binnen mijn vakgebied(en).

Wanneer iemand zich meldt voor een eerste afspraak heb ik hier altijd veel respect voor. Het is in veel gevallen niet makkelijk om hulp te vragen en je verhaal te doen aan een hulpverlener.  Respect en vertrouwen vind ik daarom essentieel binnen de behandeling. Therapie zie ik namelijk als samen werken aan verbetering en hiervoor is een gelijkwaardig behandelrelatie noodzakelijk. Met vertrouwen bedoel ik niet alleen het strenge privacy-beleid dat wij binnen NuGGZ hanteren. Vertrouwen krijg je als mens naar mijn mening ook als je je gehoord en begrepen voelt en als je het gevoel hebt dat je alles kunt zeggen. Hiernaast zijn transparantie en duidelijkheid van grote waarde voor mij. Ik zal dan ook vaak hard op denken tijdens de behandeling en andersom ben ik altijd benieuwd hoe jij de gesprekken ervaart.

Over mijn privésituatie: ik ben woonachtig in ’s-Hertogenbosch, hier leef ik samen met mijn vriendin en twee dochters.


Rene Maessen

GZ-Psycholoog

Kenmerken;
• Regie behandelaar BGGZ en uitvoerend SGGZ
• Diagnostiek

Man, Nederlands sprekend


Hans van Nes

Klinisch psycholoog 


Christine Wannee

Zorgassistent


Maurice Scheerder

Oprichter en directeur

Kenmerken;
• Innovator

Man, Nederlands sprekend

-

In 2010 ben ik met het begeleid woonproject Pret in Herstel begonnen. Ik zag dat het voor sommige verslaafden belangrijk was om na een opname van een paar weken niet direct naar hun oude woonsituatie terug te keren. Er waren onvoldoende voorzieningen om deze cliënten op te vangen en daarom ben ik zelf woonruimte gaan huren waar ze na hun opname konden wonen. Ik ontdekte dat in de verslavingsklinieken te weinig aandacht was voor achterliggende problematiek en dat terugval in hun oude gedrag voor de hand lag als daar niet ook aandacht voor zou zijn in de belangrijke en kwetsbare fase na de opname. Verwijzing naar de gewone GGZ bleek vaak een probleem. Mensen kwamen op lange wachtlijsten te staan of werden helemaal geweerd door hun verslavingsachtergrond. De volgende stap diende zich aan: een polikliniek beginnen waar men het wel aandurft met cliënten aan de slag te gaan die, ook al is het nog maar kortgeleden, zijn gestopt met verslavingsgedrag, maar wel gemotiveerd zijn om moeite te doen om terugval te voorkomen. Ik raak bevlogen als anderen zeggen dat iets niet kan en vanuit mijn gedrevenheid om het dan ook voor mekaar te krijgen heb ik de polikliniek NuGGZ genoemd. Niet straks, of ooit. Toen NuGGZ eenmaal goed liep hebben wij met het team besloten onze polikliniek ook open te stellen voor jongeren en voor mensen zonder verslavingsprobleem.  


Marcel Marijnissen

Verslavingsarts

Kenmerken;
• Regie behandelaar verslaving dagbehandeling
• Medicatie verstrekking
• Diagnostiek

Man, Nederlands sprekend


 

Nancy Bakker

Psycholoog en verpleegkundige

Kenmerken;

• Intake gesprekken
• Behandeltrajecten
• Provocatief coachen
• ADHD & ADD
• Schematherapie
• (ACT) Acceptance en commitment therapy
• (CGT) Cognitieve gedrag therapie
• (EMDR) Eye Movement Desensitisation and Reprocessing

Vrouw, Nederlands en Duits sprekend

Emotionele moeilijkheden of klachten kunnen een enorme impact hebben op je leven. Ik blijf het heel boeiend vinden om mensen te begeleiden bij het zoeken naar een oplossing of een andere ingang.  Ik maak hier gebruik van mijn kennis en ervaring als verpleegkundige en psycholoog, al meer dan 25 jaar. Een goede vertrouwensband opbouwen, door oprechte interesse en goed te luisteren vind ik heel belangrijk. Samen met de client probeer ik uit een combinatie van de methoden (ACT, CGT, EMDR en Provocatief Coachen) in een samenwerkingsrelatie de doelen te behalen.


 

Saloua El Hajjari

Psycholoog

Kenmerken;

• Intakegesprekken
• Behandeltrajecten
• Schematherapie
• ADHD & ADD
• (CGT) Cognitieve gedrag therapie
• (IPT) Interpersoonlijke psychotherapie
• (EMDR) Eye Movement Desensitisation and Reprocessing diagnostiek

Vrouw, Nederlands sprekend

-

Sinds 2012 ben ik als psycholoog werkzaam in de GGZ. Mijn keus voor dit werkgebied is vooral mijn interesse in het gedrag van de mens. Waarom doen we zoals we doen? Vooral de theorie dat gedachten ten grondslag liggen aan het gedrag stuurt mij in mijn werk. Cliënten handvatten bieden om (langdurige) negatieve gedachtepatronen en negatieve gedragspatronen te doorbreken en te veranderen is mijn bijdrage in het herstel- en of veranderproces van cliënten. Dit doe ik in de vorm van CGT, IPT en Schematherapie. Daarnaast bied ik ook EMDR voor traumaklachten.


 

Sacha den Hertog

Psycholoog

Kenmerken;
• Specialismen; verslaving/adhd/trauma/ burn-out/ angst/depressie/expat-problematiek
• Werkwijzen; CGT/IPT/schematherapie/groep en schemagroeptherapie/systeemgesprekken

Vrouw, Nederlands en Engels sprekend

Inmiddels 22 jaar werkend als psycholoog, blijf ik het enorm boeiend vinden hoe elk mens verschilt van de ander maar ook hoeveel dezelfde wensen wij hebben. Ik vind het een voorrecht om met mensen te kijken hoe zij hun doelen kunnen bereiken. Ik werk directief en transparant en met ervaring vanuit Jeugdzorg, Verslavingszorg en vanuit het veld van de Arbeids gerelateerde problematiek, heb ik een eclectische kijk op het alledaagse leven. Wees welkom!


ONZE PARTNERS

SAMEN OP WEG

             

                       

                  .   

NuGGZ
Bezoekadres:
Bordewijklaan 38, 7e etage
2591 XR Den Haag

Telefonisch bereikbaar:
Ma t/m vr van 8:30 tot 17:00 uur
via callcenter, indien nodig wordt u teruggebeld.
+31 (0)70 326 06 79

En via de mail:
info@nuggz.nl

KvK nr. 64 49 81 66
Rekeningnummer NL84 RABO 0307 3479 90
BTW nr. NL 8556 92121 B01