"You alone can do it,
  but you’re not alone in doing it"

Maurice Scheerder, oprichter NuGGZ.

Direct aanmelden

NuGGZ heeft niet bij alle zorgverzekeraars contracten. Dit betekent wat wij voor onze geleverde zorg als niet-gecontracteerde aanbieder niet volledige vergoeding krijgen. De kosten die niet worden vergoed, zullen door NuGGZ in zijn geheel aan u worden gedeclareerd.

Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen heb je een geldige verwijsbrief nodig.

Voor 2022 heeft de overheid het minimum eigen risico vastgesteld op € 385,- per jaar. Dit betekent dat je de eerste € 385,- (of meer, als je voor een hoger eigen risico hebt gekozen) van jouw zorgkosten zelf moet betalen, althans als je dat niet al hebt besteed aan andere zorg in 2022.

Sommige zorgverzekeraars keren het bedrag rechtstreeks uit aan NuGGZ en dit gebeurt middels een verzoekformulier. Met dit formulier geef je toestemming dat NuGGZ, namens jou, rechtstreeks de zorg mag declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Omdat het vergoedingspercentage afhankelijk is van de soort basisverzekering die je hebt ten tijde van de start van de behandeling, raden wij je aan je zorgverzekeraar altijd vooraf te vragen naar de exacte vergoeding van een behandeling bij een niet gecontracteerde GGZ-instelling met een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.

Indien je de behandeling zelf wilt dan betaal je 100% van het wettelijke Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) tarief. Wil je hier meer informatie over ontvangen, neem dan gerust contact op.

Geef voor het vaststellen van de vergoeding de volgende informatie aan jouw zorgverzekeraar door:

  • Wat is mijn vergoeding wanneer ik de volgende behandeling wil starten:
  • Wat voor soort zorg: basis en specialistische GGZ – mono en/of multi disciplinair
  • Waar: bij een GGZ-instelling zonder contract met zorgverzekeraars
  • Is er sprake van een BIG-registratie, AGB-code en goedgekeurd kwaliteitsstatuut: Ja
  • Is de vergoeding van mijn behandeling 100% van het wettelijke NZa-tarief? Zo nee hoe hoog is het percentage?

No-show

Als u niet kunt komen op een afspraak verzoeken wij u om de afspraak 24 uur (op werkdagen) van tevoren te annuleren. Dit kan zowel telefonisch als per mail, tussen 9u en 17u, met uitzondering van de lunchpauze (12.30-13:00). U kunt ook de afspraak 24uur van tevoren per mail annuleren, dit kunt u doen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als u de afspraak niet tijdig annuleert, kunnen we een no-show tarief van € 85,- in rekening brengen. Bij een ingeplande en niet voor 24 uur afgemelde intake is het no show tarief € 350,-, (voor een totale intake). Dit wil zeggen afspraak met Intaker en regiebehandelaar. Zonder RB (regie behandelaar) is het bedrag € 150,-  

No-Show wordt direct aan u gefactureerd en kunt u niet declareren bij zorgverzekeraar.

U kunt bellen met 070-326 06 79 of een bericht sturen naar uw behandelaar om de afspraak te annuleren. Het is verstandig om ook meteen een vervolgafspraak in te plannen.

Opzegging bij geen contact
Als er binnen 6 weken na laatste behandelcontact geen vervolgafspraak wordt gepland, wordt er een brief of email verstuurd. Blijft het dan nog uit om een afspraak te maken, wordt de behandeling eenzijdig stopgezet en het ZPM traject gesloten.

Basis en Specialistische GGZ – mono en/of multi disciplinair

In de Basis- GGZ wordt op basis van de telefonische screening, intakegesprekken en diagnose de zorgzwaarte vastgesteld en wordt gekozen voor een korte, middellange, intensieve, of chronische behandeling, conform de richtlijnen van de NZA. De zorgzwaarte geldt niet voor de Specialistische GGZ.

De regiebehandelaar, met wie u het eerste intakegesprek zult hebben alsook een eventueel eindgesprek, monitort met regelmaat de voortgang van de behandeling. Zowel de basis- als specialistische GGZ wordt vastgelegd door middel van een Zorgprestatietraject, een systeem om bij te houden welke kosten passen bij de geboden hulpverlening. Neem met uw verzekeraar contact op om te weten hoeveel (procent van de) sessies vergoed word(en) van het type GGZ dat u ontvangt. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat uw behandeling al snel stopt. Indien u verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar NuGGZ geen contract mee af heeft gesloten, wordt de zorgnota aan het begin van elke maand toegestuurd. Volgens het huidige bekostigingsmodel, het ZPM (zorg prestatiemodel), wordt zowel de directe als indirecte tijd gefactureerd. Ook de psychiater zal in dezelfde maandnota verschijnen.

NZa-tarievenlijst ZPM (zorg prestatiemodel)

VERZEKERAARS

Met onderstaande verzekeraars hebben wij een contract afgesloten. 
(Vanuit andere zorgverzekeraars kunnen we, in overleg met de verzekeraar, ook zorg leveren) 

 

..        

                      .                .    

                          
                           

ONZE PARTNERS

SAMEN OP WEG

             

                       

                  .   

NuGGZ
Bezoekadres:
Bordewijklaan 38, 7e etage
2591 XR Den Haag

Telefonisch bereikbaar:
Ma t/m vr van 8:30 tot 17:00 uur
via callcenter, indien nodig wordt u teruggebeld.
+31 (0)70 326 06 79

En via de mail:
info@nuggz.nl

KvK nr. 64 49 81 66
Rekeningnummer NL84 RABO 0307 3479 90
BTW nr. NL 8556 92121 B01